Hon är svensk, Inte dum!

Nu har jag gått tre dagar i skolan och det har gått jättebra. Hade föreställt det mycket hemskare än vad det har varit.

Tjejerna i klassen tar hand om mig och det känns som att alla ska prata med mig hela tiden. När jag kommer hem från skolan är huvudet en seg deg av att ha försökt förstå allting under dagen. Jag förstår sammanhangen i det mesta, men när folk pratar direkt till mig är det lite svårare. Svåra ord säger de snabbt och jag fattar ingenting. Men när de kommer till lätta saker, säger dem det jättehögt och jättelångsamt som om att jag vore supertrög. Till exempel igår, då sa en tjej till mig "HAR DU (pekar på mig) SYSKON?" jättehögt och jättelångsamt såklart. Då säger en annan, "Hon är svensk, Inte dum!"

Hur är de i klassen då, jo snälla på alla sätt och vis... har inte kunnat lista ut så mycket mer om dem under denna korta tid. De flesta ser väldigt bra ut och har hår som är så långt och tjockt att det skulle till och med få Eleni att se skallig ut.

Jag har också kommit på att jag inte är hårigast i världen i heller. Ingen av er där hemma  heller, om de känns skönt att veta. En del har hår på benen i armhålorna, på läppen och polisonger långa som ja jag vet inte vad. En liten kontrast till hur kvinnliga alla försöker vara här i övrigt. Just det, för en gångs skull är jag dessutom jämlång och nästan längre än alla andra!

Alla lärare är inte alltid lika förstående, eller okej. De lärare som inte vet vem jag är, ekonomiläraren till exempel. Jag sitter alltid med min spanskaordbok och slår upp ord som jag inte vet vad de betyder och skriver ner dem. Hon började fråga mig saker och jag bara ryckte på axlarna (för hon hade kollat snett på mig hela tiden, varför skulle jag vara trevlig mot henne?). Alla i hela klassen säger: hon är svensk, hon förstår inte vad du säger. "Jaha oj. Jag trodde bara att hon var trög och satt och slog upp vartenda ett ord jag säger". Antar att jag och ekonomi inte passar ihop på något plan vart i världen jag än befinner mig.

Språklärarna är däremot underbara, och förklarar gärna en gång extra för min skull. Inte nog med att jag har spanskan att tänka på, i skolan har jag nu även franska, latin och katalanska. Just det, engelska också, men det räknas inte eftersom jag är bättre än läraren. Idag gick vi igenom sådant som vi hemma i Sverige gjorde i fyran.

Idag har vi även bett TRE JÄVLA GÅNGER! Dessutom var det en präst hos oss och pratade i två timmar. Vi fick se en film om en tjej som brutit ryggraden och de på sjukhuset sa att hon aldrig någonsin skulle kunna gå mer. Men genom som ett mirakel (såklart), kan hon gå nu igen. Med bara lite tro så löser sig allt. Gud hade räddat henne och hon kunde gå igen. God bless god!


Förresten Eleni, kjolen passade men den sitter snyggast när jag inte andas!


Idag har jag varit på turistrunda enbart för eran skull. Jag har fotat söta gränder, kultursaker och lite duvor: Enjoy!






La Mesquita


Typ varldens sotaste Burger King (Burger Shah, haha)


Granden till mitt hus! Jag bor i det vita till hoger


Just det, familjen har aven en hund. Fast den ser ut som en ratta, tur att jag inte kan sa mkt spanska an va?



Puss på er alla!


RSS 2.0