Granada dag 4

Lördag

Fredagen och lördagen smälte nästan ihop till en dag, men det gick ingen skärskild nöd på mig. Det var nog mer synd om Sanna och Linus som fick höra en överspeedad Karolina som inte pratade om något relevant överhuvudtaget oavbrutet i två timmar.

Efter jag svept kaffet sprang vi till Plaza Nueva där en guide väntade. Guiden hette Eric och var från US and A. Turen betalades direkt till guiden via dricks!

Vi blev runtguidade i det arabiska kvarteret Albaícin och fick höra en massa historier och fakta av Eric. Han tog oss till alla de ställena som min värdfamilj sa att man var tvungen att se om man var Granada. Bland annat till en utsiktsplats med en av de finaste utsikter jag någonsin sett. Sierra Nevada, Alhambra och resten av Granada i bakgrunden. Breathtaking. Tyvärr som jag sa innan så går bergen ihop med himlen när man tar bilder, så på bilderna ser det inget vidare ut.

Efter turen gick jag hem och sov två välbehövliga timmar, medan Linus och Sanna gick och tog varsin öl och tapas. De väckte mig och Linn lagom till att vi skulle laga lunch, och sen satt vi uppe på vår terrass återigen i solen och bara njöt av livet.

Men vi råkade sitta där lite för länge och helt plötsligt blev det bråttom, vi skulle hinna göra oss i ordning, plocka ihop mat, fixa piporna och springa bort upp till Albaícin för att se på solnedgången. Och eftersom det var så bråttom fick jag hoppa över ännu en gång att tvätta håret (så på lördagen var det en hel smörburk – inte en halv som på fredagen) men allt går att dölja med lite spray och tupering. Vi plockade ihop hur mycket mat som helst och började gå uppåt.

Vi gick till ett ställe som Eric tidigare på dagen under turen hade visat och tipsat oss om. Vi hann precis upp för att se en pytteliten sol gå ner på mindre än en minut, hej hoppsan vad snabbt det gick. Fast fint var det, ett rosaoranget Granada! Vi körde igång vattenpipan och plockade fram all mat. Åh vad mysigt det var, jag tycker nog att detta var bäst på hela resan. Vi stannade i flera timmar, åt upp nästan all mat och avverkade flera kol i pipan innan vi rörde oss neråt och hem igen.

Vi gick ut och tog öl på massa olika ställen, bland annat en bar som till hälften låg på gatan. Jag älskar konceptet, man köper en billig öl sen står man ute och dricker den (det finns en likadan bar här i Cordoba som alltid är proppfull med folk, tyvärr har jag aldrig varit där). Det var tänkt att vi skulle ut hela natten nu också, men så blev det inte. Jag var helt sjukt hungrig och ville hem och äta, så vi gick hem och började äta. Då kom tröttheten, jag hade nog inte kunnat vara vaken om jag så ens hade haft tandpetare i ögonen. Vi gick och lade oss istället, synd för jag hade velat gå till den klubben som halva Granada pratade om. Men ja, en annan gång förhoppningsvis. 

Han bad oss att skratta till hans tråkiga skämt och jag som var så trött tyckte faktiskt att de var roliga på riktigt.
Alhambra
Livets brunn eller vad det nu var för bullshit
Nan tant som fick bidrag fran spanska staten for att hon bibehöll sin balkong typiskt vykortsaktigt
Utsiktsplatsen
Nagra gubbar drog i gang och spelade flamenco eller sevillanas - kan inte skillnaden pa dem
Ah vad mysigt det var
Granada by night
Vara grannar
Sahär ledsen var jag för att det var sista kvällen
en fin vägg
Sen gick vi som sagt ut
Ute-pa-gatan-baren
Linus, hur lyckas du?

Min lördag i Granada!

Kommentarer
Postat av: Mamma C Ekström

Det verkar som ni hade en jättetrevlig helg i Granada. Så fint där var, enl fotona.

Ha det bra. puss o kram från mamma.

2009-03-23 @ 18:27:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0